vrijdag 15 juli 2011

What happens in Japan...

Het begint nu al dichtbij te komen. Vanavond laat vertrekt ons vliegtuig vanaf Schiphol naar Moskou. We blijven praktisch de hele zaterdag op dat vliegveld - we wilden niet een te korte overstaptijd hebben en zonder visum kom je niet buiten het vliegveld  - en vertrekken dan 's avonds naar Tokyo. Daar komen we zondagochtend plaatselijke tijd aan.

We vliegen met Аэрофлот (Aeroflot), de grootste luchtvaartmaatschappij van Rusland. Waarom? Omdat het zo goedkoop is in vergelijking met andere maatschappijen. Ze hebben een best moderne vloot vliegtuigen, waarvan wij in twee verschillende types Airbus belanden gedurende onze reis. De lange overstaptijd nemen we maar op de koop toe, evenals de norse stewardessen.

Dan begint het grote avontuur van drie weken. We zijn ineens grotendeels analfabeet door alle Japanse karakters die je overal tegenkomt, mijn mobiele telefoon kan niet meer gebruikt worden om te bellen of sms'en doordat Japan niet eenzelfde GSM-netwerk heeft als we in Nederland hebben en we zijn ineens zonder vaste woon- of verblijftplaats, trekkend van hostel naar hostel. Overgeleverd aan alles wat Japan Japan maakt.

Dit betekent niet dat er een radiostilte van drie weken zal zijn. Integendeel, twee van mijn vrienden en ik zullen de thuisblijvers en door technische hoogstandjes Verlichte vakantiegangers op de hoogte proberen te houden van onze belevenissen. Zie hiervoor de rechterkolom van deze blog. Deze blog wordt ook automatisch gepubliceerd op Facebook en Hyves, mocht je daar naar dit bericht aan het koekeloeren zijn dan raad ik je af om op zoek te gaan naar de zojuist beschreven rechterkolom.

Nog even een de harde cijfers om achteraf te kunnen concluderen wat 3 weken Japan met je doet:
  • Mijn huidige gewicht: pakweg 75 kilo. 
  • Mijn huidige lengte: pakweg 1.93 m.
  • Gewicht van mijn handbagage: pakweg 4 kilo.
  • Gewicht van mijn backpack: pakweg 7 kilo.
  • Huidige kleur van mijn ogen: groen, blauw, grijs. Achtig?
  • Aantal ogen: 2.
Maar enfin, concluderend durf ik zonder schroom te stellen: What happens in Japan, stays on the internet... forever!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen