dinsdag 2 augustus 2011

Molens, Nijntje en de Domtoren met lift

Ons bezoek aan Nagasaki stond vooral in het teken van Nederland. Je zou het misschien niet verwachten, maar Nederlanders hebben hun sporen achtergelaten in Japan. En niet alleen de Nederlanders hebben gezorgd voor een Nederlands tintje in Japan, maar later meer hierover.

Allereerst een foto voor de volgers van Wie is de Mol: een van de eerste opdrachten van het tiende seizoen vond plaats op onderstaande locatie. Deze locatie bezochten we tijdens de eerste dag in Nagasaki.


De volgende dag begon bij een museum over een voormalig kunstmatig eiland waar Nederlanders eeuwen geleden hebben gewoond en waar zij als een van de weinige landen handel dreven met de Japanners. Het was erg interessant om te zien en te horen, er werd zelfs een filmpje vertoond waarbij een Nederlands audiokanaal kon worden gekozen bij de koptelefoons. Maar ik zal jullie verder niet te veel vermoeien met de precieze achtergrond, ik ga ervanuit dat Edwin hier meer over zal vertellen in zijn blog en zo niet, Google is your friend.

Geinig om te zien was dat Jip en Janneke ook aanwezig waren in het museum.

En ook de Nederlandse VOC-mentaliteit was terug te vinden in het museum. Balkenende zou trots zijn.




Aan het einde van de middag besloot ik dat ik toch nog echt even naar themapark "Huis ten Bosch" wilde, waarin veel karakteristieke Nederlandse gebouwen zijn nagebouwd. De rest van de groep vond dit toch wat te duur en vond de treinreis van 1,5 uur heen en 1,5 uur terug toch iets te veel moeite. Uiteindelijk besloot ik alleen op stap te gaan, maar Edwin besloot vervolgens om toch weer mee te gaan en we kwamen elkaar weer tegen bij de supermarkt in de buurt van het station en vervolgden onze weg verder samen.

Na een treinreis in een dieseltreintje kwamen we uiteindelijk aan bij Huis ten Bosch, waar een reuzenversie van het Centraal Station van Amsterdam - een hotel - meteen al in het oog springt.


Maar dit was niet alles, want al snel na de ingang verrijst het kasteel van Nijenrode. Het entreegeld bedroeg trouwens maar 1500 yen oftewel zo'n 14 euro. Dit was een stuk lager dan wat we van de website hadden begrepen.


Even verder zien we de windmolens van Kinderdijk, de Oostpoort van Delft en de Domtoren van Utrecht. Hieronder een shot van alledrie in een oogopslag.


De namen van de gebouwen kloppen vaak wel, maar verder is de Nederlandse taal weinig te bekennen. Het is en blijft een themapark voor Japanse toeristen, dus dat is ook wel te verwachten. Het themapark staat vrijwel volledig in het teken van Nederland, en toch staat het bekend als een Europees themapark. Hieronder nogmaals de Oostpoort, die wordt betiteld als "Delftse brug".


Ook het stadhuis van Gouda is te zien, wat nog moeilijk is voor Japanse toeristen om geloofwaardig op de foto te zetten, aangezien de Domtoren er pal achter staat. Onderstaande foto is van de achterkant, wat dus eigenlijk een beetje valsspelen is.


De Sneeker waterpoort heb ik nog nooit in het echt gezien, maar deze neppert kan er toch zeker wel mee door.


Nog een Nederlands bruggetje, waarom ook niet.


En jawel, een grote Dick Bruna-shop is ook aanwezig in het themapark, want Japanners zijn gek op Nijntje.


Een beugelbiertje in Japan voor zo'n 4,5 euro. Met elke plop raakt je geld verder op, dus wij deden dat maar niet.


Huis ten Bosch zelf zat al vroeg dicht, hier konden we niet meer in. Dus hierbij nog een nachtelijk foto van een afstandje.


En vlak voor half 9 kwam ik op het idee om toch nog snel naar de Domtoren te gaan om met de lift naar boven te gaan, voor het geval deze attractie ook voor de sluitingstijd van het park dicht zou gaan. En jawel, we hadden de laatste lift naar boven. Hier het uitzicht vanuit de toren, met alles lekker Japanese-style verlicht. En jawel, deze Domtoren is drie meter hoger dan de echte!



Al met al was het een behoorlijk Nederlands dagje. Over vier nachtjes komen we weer aan in het echte Nederland, want ook al voelde het soms aan als Nederland, het was toch echt duidelijk niet Nederland. Want zo'n spelfout zal je niet snel tegenkomen in Nederland, of wel?




1 opmerking:

  1. Erg leuk verslag, René

    Een aangenaam vervolg en voorspoedige thuisreis gewenst,
    Erik Schreuder

    BeantwoordenVerwijderen