donderdag 4 augustus 2011

Short stories

One Angry Abby

We zaten op ons gemakje in de huiskamer van ons hostel in Osaka, toen Abby uit Nieuw-Zeeland de huiskamer binnenkwam lopen en zag dat Tommy haar gitaar aan het bespelen was. Ze snauwde iets over dat het wel weer terug in de gitaarhoes moest en dat iedereen maar aan haar spullen kwam. Maar toen ze de koelkast open deed, brak de hel pas echt los.
Mensen hadden namelijk wat boter van haar geleend, waardoor het vrijwel volle bakje boter nu ineens bijna leeg was. Allerlei scheldwoorden vlogen aan ons voorbij - wij wisten van niks - en Abby snelde naar een personeelslid van het hostel om haar ongenoegen tegen hem te uiten.

Het was echt een prachtig schouwspel voor ons om te zien, Gordon Ramsey was er echt niks bij. Uiteindelijk besloten Abby en de hostelmedewerker om een briefje op de koelkast te hangen waar in prachtig Engels de volgende tekst verscheen:

Yet again if Anyone
uses my food
Butter Milk etc
I will hurt you
My stuff is CLEARLY
LABELED ABBY
F**k off I'm not 
your Mother to feed
you

Miyajima and the hippie hostel
Na alle drukte van de steden Tokyo, Kyoto en Osaka was ons hostel een welkome afwisseling gedurende ons backpackavontuur. We kwamen hier min of meer toevallig op uit aangezien hostels in de stad zelf al vol zaten. Maar we kwamen op een heerlijke plek uit, tegenover het eiland Miyajima die met onze JR Rail Pass gratis te bereiken is met een JR Ferry. Vrijwel elke dag wordt er een feestje gegeven door het hostel, en de avond dat we aankwamen was dit een feest op het strand van Miyajima.
Het was heerlijk om even te kunnen zwemmen in de zee. Vanwege de lichtgevende bacterien in de zee was baden in de zee na zonsondergang een leuk fenomeen. Het was ook vet om te zien hoe herten vrij op het eiland rondliepen. En de BBQ was al met al best gezellig.

Verder was dit ook het eerste hostel waarbij we allemaal op een kamer lagen, wat ook wel eens leuk was. En de tori (soort rode poort) op het eiland, waar je met eb onder door kon lopen was ook zeker wel bijzonder. 

De volgende dag was er weer een barbecue, deze keer direct naast het hostel. Ook dit was weer erg gezellig en ik had het zeker niet willen missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen