20140801-170018-61218338.jpg

Northbound @ West Coast

Mijn hostel in L.A. is het eerste echte hostel gedurende mijn Amerikareis sinds mijn hostel in New York tijdens de eerste drie nachten. Het hostel in New York was niet echt goed bevallen. Het hostel in L.A. was best wel goedkoop, maar toch gelegen op de Hollywoodboulevard en met goeie beoordelingen.

En inderdaad, als je het Hollywood Youth Hostel uitliep kwam je direct op de Walk of Fame terecht, op de stoep voor het hostel. En het hostel was inderdaad erg goed, met een pooltafel, gratis koffie en een leuke urban-inrichting met graffiti. Zoals te verwachten van een hostel op de Hollywoodboulevard, was het een beetje een “partyhostel”. Maar wel goed verzorgd en redelijk schoon.

Op vrijdag ben ik met Irene gaan lunchen in een Mexicaans restaurant in “the hood”. We hadden nog het plan om naar het strand te gaan, maar Irene moest ‘s avonds nog dineren met haar ouders en de reistijden zijn best wel lang im het drukke L.A., dus het bleef enkel bij lunchen.
Daarna ben ik richting Little Tokyo afgereisd, waar Eva (22) en haar vrienden Michael en Alexia al waren. Eva komt oorspronkelijk uit Arizona, haar vader woont nu in L.A. en Michael is haar beste vriend van de studietijd in Arizona. Nu gaat ze haar PhD doen in de buurt van San Francisco, en was ze een paar weken op bezoek bij haar vader en andere familie in L.A.
Michael en Alexia waren een paar dagen in L.A. op vakantie.
Little Tokyo deed – zoals de naam al deed vermoeden – erg denken aan Japan. Deze “Japantown” is een stuk overtuigender dan de Japantown in San Francisco. Allerlei Japanse winkels restaurants, natuurlijk ook sushi, karaoke en Japanse speelautomaten. We hebben hier eerst in in een typische Japanse photo booth gezeten, wat erg geinig was. Daarna zijn we in een Japanse supermarkt geweest, wat weer herinneringen naar boven bracht met onder andere “Pocari Sweat”, het drankje wat ik in Japan vaak genoeg uit een vending machine heb gehaald. Vervolgens nog een uur karaoke gedaan, wat erg vermakelijk was. O.a. The Killers, Queen, Aqua, Eminem en Radiohead kwamen voorbij. Daarna zijn we naar het hotel van Alexia en Michael gegaan en daar hebben we nog wat kaartspellen gedaan.

Zaterdag zijn we naar Universal Studios gegaan. Het was heel vet om een aantal sets te kunnen zien en de achtbanen waren ook erg vet. Hoogtepunten waren de Jurassic Park attractie en een decor van een gecrasht vliegtuig. Ze hadden een grote Boeing in stukken geknipt in de woestijn en hier een flinke set mee gemaakt.
‘s Avonds zijn we naar een Koreaans BBQ-restaurant gegaan, wat er gezellig was. Daarna hebben we in de hotelkamer nog wat nagepraat voordat ik terugging naar mijn hostel.

De volgende dag vloog ik naar Portland met Delta Airlines. Portland is een stad die bekend staat om alternatieve mensen. Het motto is “Keep Portland Weird”. En inderdaad veel alternatieve mensen gezien hier. Verder ook veel zwervers, heel veel wagentjes die voedsel verkopen en veel bruggen over de rivier. Ik heb het een beetje low budget gehouden hier en vooral veel te voet verkend. Wel heb ik nog een gondelbaan genomen naar wat een ziekenhuis bleek te zijn. Ze hadden federaal geld gewonnen om dit ziekenhuis te bouwen en het was inderdaad een mooi ziekenhuis.
Verder heb ik een wandeling over en langs de bruggen gemaakt. Veel mooie verschillende brugconstructies hier, vaak gecombineerd met trein en tram en met meerdere lagen.
Woensdag heb ik ervoor gekozen om mijn busreservering te negeren en ‘s avonds een trein te pakken. Er was namelijk een groot evenement in Portland gaande: het Oregon BrewFest. Ik had gelezen dat er ook 11 kleine Nederlandse brouwerijen aanwezig zouden zijn, dus dat wilde ik ook wel even zien. Het was een leuk festival, maar de regen was wel vervelend ondanks de grote feesttenten. De Nederlandse brouwers waren duidelijk herkenbaar met hun oranje T-shirts, in tegenstelling tot oranjegeel van de rest van de organisatie. Maar ze mochten hun eigen bier niet schenken. En je mocht alleen een klein beetje Nederlands bier bestellen voor de dubbele prijs. 2 dollar voor een kwartvol glas is een beetje zonde. Sowieso viel me een beetje tegen dat het bier uit kannen geschonken werd en niet direct getapt. Maar er waren genoeg bijzondere bieren te ontdekken: jalapenosbier, cactusbier, ananasbier, watermeloenbier, chocolabier. Niet allemaal even lekker, maar wel leuk om uit te proberen.
Ik sprak nog met wat Nederlandse brouwers die zeiden dat er een flinke marge op hun bier zit en dat de organisatie dus met een flink deel van de omzet van hun bier aan de haal gaat. Ze mochten wat brouwerijen bezoeken, maar verder dus niet zo echt meehelpen op het festival zonder schenklicentie.

Vervolgens met de trein naar Seattle. Ook dit was een leuke stad, maar ik verbleef er maar 2 nachten in een prettig hostel in de buurt en met uitzicht vanuit mijn kamer op de Space Needle, de beroemde uitkijktoren. Het weer was niet overtuigend genoeg om in de Space Needle te gaan, dus in plaats daarvan heb ik een museum bezocht met kunst van glas, wat het meest werd aanbevolen op TripAdvisor in Seattle. Het was indrukwekkend, maar niet helemaal iets voor mij en relatief prijzig vond ik. Meer iets voor ouderen, misschien.

De monorail is net zoals de Space Needle ooit voor de World Fair gebouwd en samen met de Space Needle gaf het een soort van The Jetsons (Cartoon Network) gevoel. Het EMP-museum was daarnaast ook nog een heel bijzonder futuristisch gebouw om te zien in die buurt, maar vanwege wat slechte recensies heb ik het niet bezocht. Achteraf gezien had ik misschien gewoon direct een museumpas moeten kopen en gewoon alles moeten doen van die pas.
Persoonlijk hoogtepunt was de Pike Place Market, een boerenmarkt met allerlei leuke winkels en markten verspreidt over een aantal verdiepingen in een gebouw. O.a. een heel fleurige bloemenmarkt die heerlijk rook, een vismarkt waar ze met vis gooien, verschillende kunstgalerijen, restaurants en gespecialiseerde winkels. Zeker een aanrader. Vlakbij vind je ook de oorspronkelijke Starbucks met een lange wachtrij om naar binnen te gaan en een geinige antiekwinkel.
Donderdagavond was er standup comedy in het hostel, wat erg vermakelijk was.

Al met al was Seattle een erg leuke stad en zou ik hier graag nog eens terugkomen en wat van de attracties die ik heb overgeslagen bezoeken. Maar ik wilde een beetje opschieten zodat ik vrijdag in Victoria, BC, Canada zou aankomen met de snelle veerboot. Zaterdagmorgen zouden mijn neef Derek, vrienden van hem en ik namelijk vertrekken richting surfstad Tofino. In een volgend bericht zal ik meer vertellen over mijn avonturen in Tofino, Victoria en Vancouver met Derek.

Na Vancouver vlieg ik op 6 augustus naar Chicago en vervolg ik mijn reis richting (uiteindelijk) New York eind augustus.