Low-budget in Amerika, hoe?

Zo’n negentig dagen rondreizen, dat kan aardig duur worden. Nu zal ik niet zo snel echt in geldnood komen, maar om de kosten toch te drukken ga ik zo mogelijk gebruik maken van Couchsurfing, Airbnb, goedkope hostels, liften en goedkope bus- en treinreizen. Het bespaarde geld kan ik dan gebruiken om gave dingen te doen.

De valkuil is natuurlijk wel dat je zo erg doorslaat in het goedkope reizen dat je aan het einde van de reis spijt krijgt dat je niet genoeg in de buidel hebt getast op sommige momenten. Er zijn genoeg interessante plekken die gratis te bezoeken zijn, maar soms kom je er niet onder uit om wat duiten te voorschijn te toveren. En een grote uitgave op zijn tijd hoort hier ook bij, waarschijnlijk. Gelukkig is de dollar-eurokoers best wel gunstig op dit moment, dat helpt in ieder geval.

Ik ga me ook laten leiden door de mensen die ik tijdens mijn reis ontmoet, aangezien mijn reisplan toch nog niet volledig vaststaat. Al heb ik natuurlijk wel bepaalde reisdoelen in gedachte, en negentig dagen klinkt veel, maar om grote delen van de Verenigde Staten en het grensgebied van Canada te kunnen bezoeken en bereizen, is negentig dagen nog best weinig. Mijn reis zal dus – nog meer dan normaal – bestaan uit het maken van afwegingen.

Titeltekst: “For the Love of Money”, O’Jays